pondělí 26. března 2018

KP družstev mladších žáků

V sobotu 3. března se uskutečnil v kulturním domě v Bezměrově Krajský přebor družstev mladších žáků. Zúčastnilo se ho celkem 16 šestičlenných týmů z celého Zlínského kraje. Pořádající oddíl Sokol Postoupky měl dvojnásobné zastoupení. Turnaj se hrál švýcarským systémem na 7 kol a kromě medailí šlo také o dvě postupová místa na MČR.

Celek Sokola Postoupky A nastupoval v tomto složení: Tomáš Daniel Kubín, Amélie Žáčková, Thomas McEvoy, Daniel Böserle, Petr Novotný a Matyáš Řezáč.
Za Postoupky B hrála tato pětice: Martin Hubáček, Adam Lednický, Julie Řezáčová, Martin Böserle a Lucie Opelíková. V prvním kole jasně zvítězily Postoupky A nad Holešovem 6:0. Stejným rozdílem prohrály Postoupky B s Malenovicemi A.
Ve druhém kole Ačko nestačilo na největšího favorita Staré Město A v poměru 1,5:4,5. Postoupky B pak prohrály s béčkem Starého Města 1:5.
Ve třetím kole došlo k nečekanému výpadku našeho A-družstva. To totiž překvapivě prohrálo se Starým Městem B 2,5:3,5, Tato porážka pak měla za následek, že jsme neobhájili druhou příčku s loňského roku. Postoupky B remizovaly s Holešovem 3:3.
Ve 4. kole Postupky A poradily s Boršicemi 5:1 a stejným rozdílem prohrálo Béčko se Starým Městem C.
V pátém kole zvítězily Postoupky A nad Vlčnovem 6:0. Postoupky B poprvé také zvítězily 4:2 nad Vsetínem B.
V předposledním kole se mohly ještě Postoupky dostat do boje o medaile. V zápase se Vsetínem A ovšem jen remizovaly 3:3. A tak jim zbyly jen teoretické šance na pódiové umístění. Postoupky B porážkou se Vsetínem C 2:4 se dostaly na konec startovního pole.
V posledním 7. kole se Postoupkám A podařilo porazit Kunovice 3,5:2,5 . Přesto to nestačilo na posun v tabulce a skončili jsme na 5. místě. Postoupky B nešťastně prohrály 2,5:3,5 s Vlčnovem a skončily u dna.

Vítězem se stalo družstvo Starého Města A s plným počtem bodů, před Malenovicemi A a třetím Vsetínem A. O pořadí na třetím až pátém místě rozhodovalo až pomocné hodnocení. Naši hráči sice měli nejlepší skóre, ale to bylo až druhé pomocní hodnocení. Z individuálních výsledků si na první šachovnici vedl skvěle Martin Hubáček (Postoupky B), když získal 6 bodů a byl třetí nejlepší. Čtvrtý na první desce byl s 5,5 body Tomáš Daniel Kubín. Na druhé šachovnici byla Amálie Žáčková s 4 body šestá. Na třetím stole skončil se 4,5 body Tomy McEvoy na pátém místě. Na 5. šachovnici skončil Petr Novotný na třetím místě. Na šesté šachovnici skončil 5,5 body Matyáš Řezáč na skvělé druhé příčce.

Žádné komentáře:

Okomentovat