sobota 10. února 2018

2. GP v Bezměrově

V Sobotu 10. února pokračovala Grand Prix Zlínského kraje v rapid šachu svým druhým turnajem v Bezměrově. Kulturní dům přivítal celkem 79 dětí ve věku od šesti do 14 let. Hrálo se ve třech věkových kategoriích, švýcarským způsobem na 7 kol.

V nejmladší kategorii do 10 let startovalo celkem 30 hráčů. V nabité konkurenci si skvěle vedl Tomáš Daniel Kubín. Ten hrál od začátku dokonce na první šachovnici. Všechny své soupeře dokázal porazit a s plným bodovým ziskem celý turnaj vyhrál. Výborně hrál i další domácí hráč Thomas James McEvoy. Tommy však porážkou v posledním kole přišel o medaili a skončil na pěkném 7. místě. Na bodovaném 15. místě pak ještě skončil Martin Böserle (všichni Sokol Postoupky). Stříbro vybojoval Matěj Babula (ŠK Staré Město) před Richardem Hobzou (Zlín-Malenovice).
V kategorii dívek do 10 let zvítězila Amálie Zádrapová (Zbrojovka Vsetín) před Karolínou Kovářovou (Sokol Ústí) a Adéla Bažantovou (ŠK Staré Město). Páté místo vybojovala Julie Řezáčová a deváté Lucie Opelíková (obě Sokol Postoupky).

V kategorii chlapců do 12 let zvítězil Michal Černý (Zlín- Malenovice) před Janem Vávrou (ŠK Staré Město) a překvapivě třetím Janem Pfeifrem (DDM Slavičín). Z domácích hráčů si nejlépe vedl Matyáš Řezáč, který dobrým závěrem obsadil velmi dobré 10. místo.
V kategorii dívek do 12 vybojovala stříbrnou medaili Amélie Žáčková. Ta jen těsně nestačila na zlatou Marii Vaňkovou (Kunovice). Bronz pak získala Klára Spáčilová (ŠK Staré Město).

V nejstarší kategorii do 14 let zvítězil Viktor Šimek (ŠK Zlín) před dvojicí domácích hráčů. Stejného počtu šesti bodů jako vítěz dosáhl Pavel Opluštil. O bod méně pak získal bronzový Dominik Večeřa (oba Sokol Postoupky). Dominanci okresu Kroměříž v této kategorii pak ještě potvrdili čtvrtým místem Adam Vylíčil (Sokol Morkovice) a pátým Jakub Mařák (EMKaD Holešov).
Nejlepší dívkou se po zásluze stala Viktorie Všetulová (ŠK Staré Město), před Terezií Černou (Zlín- Malenovice).

V kategorii družstev získalo nejvíc bodů Staré Město (88), před Postoupkami (86) a Malenovicemi (68).

V celkovém hodnocení po dvou turnajích se našim hráčům vede skvěle. V kategorii H10 je Tomáš Daniel Kubín na čele pořadí se ziskem 38 bodů. Na pěkném 7. místě je Thomas James McEvoy (13) Dvacátý je Martin Böserle a dvacátý první Jakub Hubáček (oba 1) V kategorii dívek do 10 let je Julie Řezáčová (10) na 4. místě.
Mezi chlapci do 12 let je Matyáš Řezáč (6) na 13. místě a Martin Hubáček (2) na 19. místě V kategorii dívek do 12 let vede celkové pořadí Amélie Žáčková se ziskem 18 bodů.
V kategorii chlapců do 14 let je to ještě zajímavější. Pavel Opluštil (38) je v čele celkového pořadí a hned druhý je Dominik Večeřa (32). Matyáš Dvořáček (13) je na 8. místě a Filip Vrzal (3) na 18. příčce.
V kategorii družstev jsou Postoupky v čele celkového pořadí s 166 body.

Žádné komentáře:

Okomentovat