pondělí 19. prosince 2016

Talent CUP 2016

I v letošním roce se naše výprava zúčastnila mezinárodního šachového turnaje Talent CUP. Celkem se tohoto náročného turnaje zúčastnilo sedm našich reprezentantů. Hrály se tři samostatné turnaje rozdělené podle věku.

V nejstarší kategorii do 15 let startovali dva naši zástupci. Pavel Opluštil začal v prvním kole na první šachovnici a s prvním nasazeným Stalmachem prohrál. Pak odehrál pár dobrých partií, ale nedokázal je dovést do vítězného konce. Celkový počet 2 bodů a 52. místo bylo jistě za očekáváním. Ani Lucii Vaňharové se příliš nedařilo a s 1 bodem skončila na 58. místě.

V kategorii do 11 let jsme měli také dva zástupce. V devítikolovém turnaji si lépe vedl Dominik Večeřa. Zaváhání v prvním kole napravil v průběhu dalších kol tak, že se dostal v předposledním osmém kole na první šachovnici, kde však nestačil na celkového vítěze. Bohužel i přes lehčí los v posledním kole zbytečně prohrál a připravil se tak o vynikající výsledek. S pěti body tak skončil na celkovém devátém místě. Lukáš Vaňhara vybojoval tři body skončil 42.

V nejmladší kategorii do 9 let jsme měli tři zástupce k favoritům měl patřit Tomáš Kubín. Bohužel po slušném úvodu, kdy získal 3 body ze 4 kol, se po porážce v pátém kole nedokázal dále motivovat. Jeho hra postrádala myšlenku a všechny ostatní partie jen remizoval bez boje. Celkový zisk 5 bodů a 24. místo sice není špatné, ale měl rozhodně na víc. Mile naopak překvapil Daniel Böserle, který vybojoval 4 body a ostatní tvrdě bojoval. Soupeři však byli lepší. Skončil tak na 42. místě. Jeho mladší bratr Martin dokázal získat 2,5 bodu a to stačilo na 65. místo. Škoda promarněných šancí, výsledky mohly být o něco lepší.

opl

Žádné komentáře:

Okomentovat