středa 7. prosince 2016

3. turnaj OŽL v Holešově

Třetí pokračování letošního ročníku Okresní žákovské ligy proběhlo již tradičně v Holešově. SK EMKaD Holešov uspořádal tuto akci v budově 3. ZŠ Holešov. Vzácným hostem byl nestor holešovského šachu Dr. Antonín Šelešovský, který je ve věku 92 let stále velmi aktivní. Stál také u zrodu první Okresní žákovské ligy z roku 1983. Na startovní listině se ve dvou věkových kategoriích sešlo celkem 69 hráčů.

V mladší kategorii si dobře vedl Tomáš Daniel Kubín. Osudnou se mu ovšem stala návštěva Mikuláše s Andělem. Ti všem dětem nadělovali sladkosti. Tomáš však svou nepozorností nadělil ihned svému soupeři ještě bod na víc. V miniaturce dostal dušený mat a přišel tak o naději na vítězství. Pak ještě ztratil půl bodu po zbytečné remíze s figurou navíc v koncovce. I tak mu zisk 5,5 bodu stačil na zisk bronzové medaile.
Ještě lépe si vedla Amélie Žáčková. Ta kvůli tomu, že je v poslední abecedě, je obvykle poslední nasazenou. A i tentokrát tomu nebylo jinak. Při lichém počtu účastníků to navíc znamená, že mívá v prvním kole volno. Amálka hrála skvěle a získala jen 5,5 bodu proto, že třikrát zbytečně remizovala, z toho dvakrát v jasně vyhraných pozicích. Přesto jasně vybojovala zlato v dívčí kategorii. Z dalších hráčů Postoupek Matěj Nepovím obsadil 9. místo, Martin Böserle 17. a Daniel Böserle 24. místo. Z žáků z kroužku na Šipce se velmi dobře projevil Thomas McEvoy, který skončil na skvělém 8. místě.

V kategorii starších žáků se z našich hráčů opět nejvíce prosadil Dominik Večeřa, který s pěti body obsadil bronzovou příčku, na slušném 9. místě pak skončil Lukáš Vaňhara.
Velmi dobře si vedly obě naše dívky. Lucie Vaňharová a Karla Pospíšilová se celou dobu turnaje pohybovaly na předních místech. Zlato si nakonec odvezla Lucka s 4,5 body. Na Karlu zbylo stříbro se 4 body.

V celkovém pořadí OŽL po třech odehraných turnajích je situace následovná:
V kategorii mladších žáků vede zatím Vojtěch Hobza (Malenovice, 46 bodů) před Tomášem Danielem Kubínem (Postoupky, 44 body). Matěj Nepovím je devátý s 20 body.
Mezi dívkami je už rozhodnuto o celkovém vítězství Amélie Žáčkové ( Postoupky 30 bodů).
V kategorii starších žáků vede Patrik Richvalský (Malenovice, 58 bodů) a na druhém místě je Dominik Večeřa (Postoupky, 52 bodů, 8. Lukáš Vaňhara a 9. Pavel Opluštil.
Mezi dívkami je zatím první Lucie Vaňharová, 28 bodů před Karlou Pospíšilovou, 26 bodů.
V soutěži družstev vede jasně ŠK Zlín-Malenovice - ASTRA ZL před Sokolem Postoupky a EMKaD Holešov.

Žádné komentáře:

Okomentovat