čtvrtek 30. června 2016

GP Malenovice


Poslední turnaj ze série Grand Prix Zlínského kraje v rapid šachu mládeže se uskutečnil v Malenovicích. Pořadatelé opět připravili pěkné hrací prostředí v místní škole, pro všechny tři věkové kategorie. Tradičně se turnaje zúčastnili i reprezentanti Sokola Postoupky a opět zanechali velmi dobrý dojem.

V nejmladší kategorii do 10 let si skvěle vedla Amélie Žáčková, která vyhrála kategorii dívek a vybojovala tak další zlatou medaili. Mezi hochy hrál výborně Tomáš Daniel Kubín. Připravil se však o medailové umístění zbytečnými remízami. I tak obsadil výborné 7. místo. V kategorii do 12 let jsme měli velké naděje. Očekávaní splnil Dominik Večeřa, který obsadil velmi dobré páté místo. Naopak turnaj vůbec nevyšel Pavlu Opluštilovi, který skončil až desátý. Těsně za ním skončil ještě Lukáš Vaňhara, pro kterého je to naopak velmi dobrý výsledek. V nejstarší kategorii do 14 let druhou zlatou medaili pro Postoupky přidala Lucie Vaňharová.

V celkovém hodnocení GP se naši hráči prosadili následovně. V kategorii do 10 let skončil na pěkném 11. místě Tomáš Daniel Kubín (15 bodů), 20. Matěj Nepovím (3 body) a 23. Marián Novák (2 body) s celkového počtu 53 hráčů. Mezi dívkami excelovala Amélie Žáčková, když dva turnaje vyhrála a na třetím skončila druhá. Bohužel jeden turnaj vynechala a to ji stálo vítězství v celém seriálu. Skončila tak druhá ze stejným bodovým ziskem jako vítězka. Další stříbro vybojoval Dominik Večeřa (54 bodů v kategorii do 12 let. Hned za ním na bronzovém stupínku skončil Pavel Opluštil (46 bodů). Na 14. místě skončil Lukáš Vaňhara (9) z celkového počtu 46 hráčů.V kategorii dívek jsme doplatili na nízkou účast našich děvčat. Obě naše favoritky hrály jen jeden ze čtyř turnajů. I tak dokázaly obsadit třetí a čtvrté místo. Bronz vybojovala Hana Baštincová těsně před Karlou Pospíšilovou (obě 8). V nejstarší kategorii do 14 let byl nejúspěšnějším našim hráčem Ivo Rezníček na 22. místě ze 4 body. Mezi děvčaty však kralovala Lucie Vaňharová, která získala maximální počet 30 bodů. Celkově čtvrtá pak skončila Zdeňka Jordová.
V celkovém hodnocení jsme tak vybojovali jednu zlatou, dvě stříbrné a dvě bronzové medaile. V hodnocení družstev jsme skončili na 4. místě a potvrdili tak dlouholetou účast mezi nejlepšími týmy v kraji. Navíc se kromě pěti medailových umístění můžeme těšit ze tří postupů na zářijové Mistrovství ČR. Tentokrát si postup vybojovala trojice Lucie Vaňharová, Dominik Večeřa a Pavel Opluštil.

opl

Žádné komentáře:

Okomentovat