úterý 17. března 2015

MČR mládeže 2015

Už je tradicí, že do Kout se vždy s naší výpravou vydávám jako doprovod já (autor příspěvku – viz dole). Bohužel účast v Openu je z našich řad každým rokem slabší, byl jsem tam letos jako jediný doprovod starající se o naše bojovníky v republikovém boji, kterými byli: Hanička Baštincová (D10), Dominik Večeřa (H10), Zdenka Jordová (D12), Karla Pospíšilová (D12) a Lucie Vaňharová (D14). V hotelu Dlouhé stráně mají perfektní feedback systém hodnocení kvality pomocí dotazníčků, které se mi každoročně válejí po příjezdu na poličce. Jelikož už jsem v Koutech byl hodněkrát (přesné číslo tipuju tak 8x), vypozoroval jsem zlepšení kvality vyjádřené v procentech a dokonce jsem byl i schopný tento trend popsat v rovnici. měla by asi takovýto tvar (a/x + b/x + c/y)*z = V, kdy x je celkový počet účastníků, a je počet stížností na internet (a jeho absenci na horní budově), b je počet stížností na kvalitu a cenu jídla, c je objem vráceného jídla, y je objem celkového vydaného jídla, z je koeficient zmr..ství místního vedení, který uvádí v rozmezí 0-1 snahu vedení o zlepšení kvality služeb a V je v procentech vyjádřené výsledné zlepšení oproti předchozí návštěvě. Můžete si sami v rámci dlouhé chvíle zkusit jednotlivá čísla dosadit a porovnat s vlastní zkušeností, myslím že rovnice je sestavená perfektně (pro méně zainteresované, koeficient "z" byl zatím vždy roven počtu bodů, které loni na MČR uhrál D. Opluštil, kontumáka nepočítaje). Což mě rovnou přivádí k porovnání loňských a letošních výsledků. Loni jsme měli nejtragičtější výsledky, které pamatuji, proto je raději nebudu ani konkrétně zmiňovat a předem řeknu že letos to bylo mnohem lepší (což ještě nic neznamená, protože horší než loni to být ani nemohlo).

Hanička nakonec obsadila 13. místo, se ziskem 4/9 bodů. Její partie nebyly ani nijak tragické, zato ani dobré. V předposledním kole šťastně vyhrála s dámou méně na přehlédnutí matu od soupeřky, což ji dalo naději na parádní výsledek, pokud by v posledním kole vyhrála. Tam bohužel Hanička neviděla variantu, jak zabránit matu a zároveň zachránit figuru a pozici zahrála tak špatně, že ztratila i figuru a i dostala mat.
Hezký turnaj se povedl Dominikovi, který taktéž získal 4/9 a stejně jako Hanička bojoval v posledním kole o zisk pátého bodu. Škoda že partie v posledním kole byla zbrklá a odfláknutá, proto ji po zásluze prohrál. Přesto Dominik dokázal na turnaji porazit 1. nasazeného i 3. nasazeného z pozice 22. nasazeného hráče z celkového počtu 24 účastníků, takže výsledek 4 body je i tak parádní!
Největším zklamáním pro mě byla Zdeňka. Po dobrém výsledku na MČR v rapidu sem čekal, že i tady se dokáže poprat o nějaké ty cenné skalpy. Nevím jestli nechutí hrát nebo přehnaným strachem však získala 0 výher a 5 remíz, i přes mé důrazné zakázání brát remízy. Všechno to pak vygradovalo komedií v zápase proti druhé člence naší výpravy Karle, kde abych jim nemohl k remíze nic říct. Představily divadlo, kdy si schválně v koncovce jedna nasadila dámu a dala druhé pat. Škoda že rozhodčí nebyl přísnější, protože takovéto chování na mistrovství republiky mělo být okamžitě oceněno výsledkem 0-0. Karla jela hlavně sbírat zkušenosti, a to se myslím celkem povedlo. Partie jsou zatím velmi slabé a plné zbytečných chyb, převážně kvůli neschopnosti efektivně hospodařit s časem, ale jinak než hraním a prohráváním to napravit nepůjde. Na rozdíl od Zdeňky dokázala Karla alespoň jednu partii vyhrát, nebýt té komedie proti Zdence, zasloužila by si i pochvalu.
Poslední naší účastnicí byla Lucka, které bohužel po návštěvě Wellness centra onemocněla a musela tak před posledním kolem předčasně ukončit turnaj. Lucka z pozice předposlední nasazené za 8 kol (resp. 7 protože při tom posledním už byla dost nemocná) získala 2,5 bodů, což je docela slušné. Bohužel partie končily rychle a kdyby Lucka (stejně tak jako ostatní členové naší výpravy!) více přemýšlela a až potom táhla figurou, mohlo těch bodů být i více.

Z celkového pohledu tak hodnotím toto mistrovství jako docela povedené, přesto bych však byl rád kdyby se nám někdy povedl i lepší výsledek, než je obsazení středu tabulky.

Večis

Žádné komentáře:

Okomentovat