sobota 28. března 2015

KP družstev mladších žáků

Dnes proběhl Krajský přebor družstev mladších žáků Zlínského kraje. Do Starého Města se sjela rekordní konkurence 17 šestičlenných družstev. Sokol Postoupky reprezentovala tato šestice: Pavel Opluštil, Dominik Večeřa, Tadeáš Šruc, Zdeňka Jordová, Hana Baštincová a David Maršálek. Navíc Karla Pospíšilová hostovala v týmu Bystřice pod Hostýnem. Postoupky patřily k favoritům soutěže. Nejen proto, že jsme obhajovali bronzové medaile z loňského roku. I letos jsme v pozměněné sestavě byli druhým nasazeným týmem. Problémy jsme ovšem měli na poslední šachovnici, a tak jsme si museli půjčit začínajícího domácího šachistu.

Hned v prvním kole nás čekala v okresním derby Bystřice pod Hostýnem. Zvítězili jsme po boji 4,5:1,5. V druhém kole nás čekal nebezpečný Zlínterm a ještě po větším boji jsme dokráčeli k nejtěsnějšímu vítězství 3,5:2,5. Pak už nás čekal třetí nasazený tým Zbrojovky Vsetín. V tomto klíčovém souboji jsme vysoko a poměrně rychle prohráli 1:5. Naše šance na nejhůře druhé místo, znamenající postup na MČR, tak povážlivě klesly. Ve čtvrtém kole se nám podařilo porazit Slavičín 4:2 a dostali jsme se tím na první šachovnici. Tam na nás čekal první nasazený tým domácího Starého Města "A". Jedině výhra by nás udržela v boji o postupové příčky. Po velmi vyrovnaném boji jsme však prohráli 2:4 a bylo jasné, že nejlépe skončíme na třetím místě. V předposledním kole jsme však narazili na Ústí, které mělo také medailové ambice. Zápas nakonec skončil remízou 3:3, která nám dávala velké šance na bronz. Výhrou v posledním kole 6:0 nad Osvětimany jsme tyto šance potvrdili a obhájili tak bronzové medaile.

Celý tým přispěl svou troškou k celkovému velmi dobrému výsledku. Z individuálních výsledků je třeba vyzvednout nejlepšího hráče na druhé šachovnici Dominika Večeřu a také Karlu Pospíšilovou, která byla nejlepší na páté šachovnici.

opl

Žádné komentáře:

Okomentovat