sobota 21. února 2015

OŽL v Kroměříži

Závěrečný šestý turnaj Okresní žákovské ligy proběhl v sobotu 21. února na půdě Střediska volného času Šipka v Kroměříži. Celkem 49 dětí bojovalo nejen o umístění v tomto turnaji, ale i body do celkového pořadí OŽL. Hrálo se ve dvou věkových kategoriích, švýcarským systémem na 7 kol, hracím tempem 2x20 minut na partii.

V kategorii mladších žáků startovala početná skupina domácích hráčů, navštěvujících kroužek na Šipce. Pro ně to byl většinou první turnaj v životě a nevedli si vůbec špatně. Nejmladší dvojicí teprve šestiletých účastníků byli Thomas McEvoy a Tomáš Daniel Kubín. Jednoznačným vítězem se po zásluze stal Dominik Večeřa (Sokol Postoupky), který získal plný počet 7 bodů. Na druhém místě skončil Jakub Mařák (SK EMKaD Holešov) se 6 body. Bronzovou medaili a svůj životní úspěch pak vybojoval Zdeněk Pešák (5 bodů, TJ Bystřice p/H). Další hráči pořádajícího oddílu Sokola Postoupky obsadili pěkná místa v první sedmičce. Na 5. místě skončil Tadeáš Šruc (4,5 bodu) a sedmý byl Lukáš Vaňhara (4 body).
V kategorii dívek prokázala svou výjimečnou pozici Karla Pospíšilová, která v absolutním pořadí skončila na třetí příčce. Druhé místo mezi děvčaty obsadila Terezie Černá (ŠK DDM Astra Zlín) a bronzovou medaili vybojovala Ester Němčeková (SVČ Šipka Kroměříž).

V kategorii starších žáků se o vítězi rozhodovalo až v posledním kole. Nepřeberné zkušenosti nakonec uplatnil Filip Zavadil (6 bodů, Sokol Postoupky), který dokázal předčit všechny své konkurenty. Za ním pak skončila smečka hráčů ŠK DDM Astra Zlín v pořadí Radim Jančík, Pavel Drábek, Patrik Richvalský. Pěkné sedmé místo obsadil Ivo Řezníček (Sokol Postoupky).
Mezi dívkami s přehledem zvítězila Lucie Vaňharová (4,5 bodu, Sokol Postoupky). Stříbro vybojovala Barbora Ondrašíková (Slavia Kroměříž) a bronzovou medaili získala Erika Miklendová (SK EMKaD Holešov).

V týmové soutěži byli opět nejlepší hráči ŠK DDM ASTRA Zlín, před Sokolem Postoupky. O třetí příčku se pak podělili SK EMKaD Holešov a TJ Bystřice p/H.

V celkovém pořadí Okresní žákovské ligy se na všechny zlaté stupínky prosadili hráči Sokola Postoupky.
V kategorii mladších žáků zvítězil Dominik Večeřa (78 bodů) před Michalem Černým (76, ŠK DDM ASTRA Zlín) a Jakubem Mařákem (68, SK EMKaD Holešov). Pátou příčku vybojoval Tadeáš Šruc (40) a šestý skončil Lukáš Vaňhara (37, oba Sokol Postoupky). Celkově se v této kategorii představilo 46 hráčů.
Mezi dívkami získala zlato Karla Pospíšilová (40 bodů) před Terezií Černou (34, ŠK DDM ASTRA Zlín) a Ester Němčekovou (6, SVČ Šipka Kroměříž).

V kategorii starších žáků zvítězil Filip Zavadil (76 bodů) před Patrikem Richvalským a Pavlem Drábkem (oba 74 bodů, ŠK DDM ASTRA Zlín). Mezi 34 hráči se neztratil ani sedmý Ivo Řezníček (27) a 16. Tomáš Pecháček (14, oba Sokol Postoupky).
Mezi děvčaty zvítězila Lucie Vaňharová (40) před sestrami Miklendovými. Stříbro vybojovala Erika (32) a bronz Jana (23, obě SK EMKaD Holešov). Na čtvrtém místě skončila Zdeňka Jordová (16, Sokol Postoupky).

V kategorii družstev jednoznačně zvítězil ŠK DDM ASTRA Zlín (720 bodů), před Sokolem Postoupky (432) a SK EMKaD Holešov (215). Celkem se letošního ročníku zúčastnilo 91 dětí z 15 oddílů okresu Kroměříž a Zlín.

opl

Žádné komentáře:

Okomentovat