sobota 22. března 2014

KP družstev mladších žáků

Dnes proběhl v Bezměrově Krajský přebor družstev mladších žáků. Turnaj proběhl za podpory Zlínského kraje. O dvě postupová místa na Mistrovství ČR, medaile, poháry a další ceny přijelo bojovat 14 šestičlenných týmů. Hrálo se švýcarským způsobem na 7 kol tempem 2 × 20 minut na partii.
Náš oddíl reprezentovala dvě družstva. Bohužel kvůli nemocem a jiným záležitostem jsme nedali dohromady tu nejsilnější sestavu a B-družstvo nakonec i po doplnění hostujícího hráče hrálo pouze v pěti. Za těchto podmínek byly naše šance na dobrý výsledek velmi malé. Přesto bylo naše A-družstvo nasazeno jako čtvrté v pořadí. Nakonec tedy nastoupilo v této sestavě: 1. Pavel Opluštil, 2. Theo Fekar, 3. Ivo Řezníček, 4. Dominik Večeřa, 5. Zdeňka Jordová, 6. Petra Večerková.

V 1. kole nás čekalo družstvo Starého Města "C", kdy jsme podle očekávání zvítězili 5:1, když pouze Petra zbytečně prohrála na čas. V druhém kole jsme se utkali s největším favoritem turnaje Starým Městem "A". Výborně zahrál Pavel, který měl vyhrát se Skalským. V divokém vteřinovém boji se raději oba hráči dohodli na remíze a předešli tak složitým rozhodováním rozhodčích. Ostatní naši svým soupeřům nestačili. Petra zase prohrála na čas a tak jsme prohráli 0,5:5,5. V kole třetím jsme se utkali s dalším favoritem Zbrojovkou Vsetín. Rychle prohrála Zdeňka a Ivo a také Theo nezískal žádný bod. Petra s Dominikem sice vyhráli, ale Pavel přijal remízu, sice s lepším časem, ale s pěšcem méně. Prohráli jsme tak 2,5:3,5 a spadli v pořadí hodně hluboko. Dalším naším soupeřem tak byl EMKaD Holešov. Zvítězili jsme 5:1, když svou partii pokazila jen Zdeňka. V pátém kole nás čekal tradiční nepříjemný soupeř z Kunovic. Špatně zahrála opět Zdeňka a slabší chvilku si vybral Pavel, když podlehl jednomu z papírově nejslabších soupeřů. Ostatní však nezaváhali a Theo rozhodl v poslední partii o našem vítězství 4:2. V předposledním kole nás čekal třetí nasazený tým z Hošťálkové. Sice prohrál Theo a Ivo, ale konečně zabojovala Zdeňka. Petra ve vyhrané pozici nepochopitelně vzala remízu, ale naštěstí zvítězil Dominik a skvěle hrající Pavel rozhodl na první desce o našem těsném vítězství 3,5:2,5. O máme tu poslední kolo, v kterém se v přímém souboji utkáváme se Starým Městem "B" o bronzové medaile. Stačí nám i remíza. Na vedlejším stole ještě hrají Kunovice se Vsetínem a v případě porážky Vsetína máme ještě šanci na druhé místo a postup na MČR. Kunovice svého soupeře pořádně trápí. My zatím vedeme 2:1, když Petra a Theo vítězí a Zdeňka prohrává. Pavel potvrdil velmi dobrou formu dalším vítězstvím a již máme jistou medaili. Ivo s figurou víc sice prohrává, ale Dominik zabojoval, vítězíme tak 4:2. Kunovice nakonec se Vsetínem prohrávají, tudíž máme bronz. Celému družstvu bych chtěl poděkovat za bojovnost. Družstvo bylo vyrovnané a i když se všem nedařilo podle představ, tak se hráči výborně doplňovali.
Naše B-družstvo mělo jen čtyři hráče a tak nás doplnil ještě jeden hráč ze Starého Města. Skončilo na 12. místě ze 7 body. Nastoupilo v sestavě Lucie Vaňharová (2 body), Hana Baštincová (6), Karla Pospíšilová (4,5) a Lukáš Vaňhara (3). Z individuálním výsledků musím vyzvednout zejména Haničku Baštincovou, která byla nejlepší na 2. šachovnici, Karlu Pospíšilovou druhou na 3. šachovnici, Dominika Večeřu druhého na 4. šachovnici, Pavla Opluštila třetího na 1. šachovnici a Petru Večerkovou druhou na 6. šachovnici.

Celkově se turnaj vydařil a naši hráči dosáhli zřejmě na maximum svých možností.

opl

Žádné komentáře:

Okomentovat