sobota 15. února 2014

Memoriál Tomáše Baštince 2014 – 1. ročník víkendového turnaje

Od pátku 14. února do soboty 15. února proběhl v penzionu Bezměrovský dvůr premiérový ročník víkendového turnaje. Hrálo se ve dvou výkonnostních kategoriích.

Ve FIDE A-OPEN turnaji se sešlo na startu 31 hráčů ze 14 oddílů. Bojovalo se v pětikolovém švýcarském systému, tempem 2 × 60 minut + 30 s za provedený tah.
Na přední příčky se prosadili dva největší favorité se shodným počtem 4,5 bodu. Celkovým vítězem se stal Jaroslav Sháněl (ŠK Staré Město), před Stanislavem Juříčkem (Zbrojovka Vsetín). Na třetím místě pak skončil zástupce Beskydské šachové školy z Frýdku-Místku Matěj Kuchař (4 body).
V kategorii žen si zlatou medaili vybojovala Martina Fusková (BŠŠ Frýdek-Místek), stříbro brala Julie Richterová (Šachy Zastávka) a bronz Natálie Kaňáková (BŠŠ Frýdek-Místek).
Z domácích hráčů skončil nejlépe šestý Jan Palášek.

V národním B-OPEN turnaji se zúčastnilo 54 hráčů z 15 oddílů. Tady bylo zkrácené tempo na 2 × 30 minut + 30 s za tah, proto se mohlo hrát celých sedm kol. Většinu startovního pole tvořila mládež, přesto se zde objevilo i několik zkušených dospělých hráčů.
Celkovým vítězem se stal nečekaně, na poslední chvíli přihlášený, Artyom Martirosjan z Brna. Ten dokázal získat 6,5 bodu, a to mu stačilo k zisku zlaté medaile. Na stříbro dosáhl Marek Miča a bronz vybojoval Filip Haška (oba BŠŠ Frýdek-Místek).
V kategorii žen zvítězila Viktorie Všetulová ze Starého Města, před Gabrielou Zemánkovou (Ratíškovice) a Natašou Richterovou (Zastávka).
Z hráčů pořadatelského oddílu si nejlépe vedl Filip Zavadil, který obsadil 10. místo. Těsně za medailí pak skončila čtvrtá Petra Večerková.

opl

Žádné komentáře:

Okomentovat