středa 17. dubna 2013

Hodnocení sezony POSTOUPKY B

Naše B-družstvo hrálo stejně jako loni ZKS skupinu západ. A stejně jako vloni skončilo na 2. místě za vítěznou Slavií Kroměříž, tentokrát D. Výrazně omlazený tým podával celou sezonu velmi dobré výkony, s kterými jsem byl spokojen. Celou sezonu lze rozdělit na tři části. První tři kola jsme vyhráli a dostali se do boje o první příčky. Další tři kola jsme bohužel nenastupovali v ideální sestavě a to se podepsalo na zbytečných porážkách, hlavně se Slavií Kroměříž D. Proti Zborovicím a Boršicím C, tedy celkům bojujícím o záchranu, jsme uhráli jen 1 bod. To nás stálo sešup na 4. místo. V poslední částí sezony jsme již nezaváhali a dokázali tak vybojovat druhé místo.
K jednotlivým hráčům:
1. Jan Palášek  4 body/ 10 partií  40%, Honza dostal podruhé šanci v této soutěži odehrát celou sezonu na přední šachovnici. Předváděl pěkné výkony, kterým by slušelo ještě více bodů. Spoustu partií nedovedl do vítězného konce, kvůli nějakému přehlédnutí.
2. Miroslav Rakušan 3,5 /10  35%, Mirek byl posunut na druhou desku a byl to pro něj křest ohněm. Některé partie sehrál bravurně jiné mu vůbec nevyšly a utrpěl těžké porážky. Přesto získal spoustu zkušeností, které by měl uplatnit v další sezoně.
3. Libor Daněk 6,5/7  92%, Libor odehrál celou sezonu velmi zkušeně. Byl velkou oporou a bez něj bychom měli velké problémy s vybojováním druhého místa. Prostě klíčový hráč.
4. Marek Machalík 3/4 75%, Marka jsme dopsali na soupisku až v průběhu sezony, takže nás posílil až v půlce sezony. Odehrál 4 zápasy a tři z nich vyhrál. Ten čtvrtý prohrál jen díky tomu, že musel vzdát, aby mohl nastoupit ještě za Áčko ve 2. lize. Takto zkušený hráč nám v první polovině sezony chyběl.
5. Pavel Hlaváček 1/2 50%, Pája odehrál avizované dvě partie. V jedné dostal hodně na frak, druhou zase z přehledem vyhrál. Jeho osobitý styl stojí vždy za zhlédnutí.
6. Jan Ryšavý  5/9  55%, Honza měl patřit k oporám stejně jako vloni. Výsledkově to nebylo až tak bombastické, ale nastupoval spolehlivě a patřil k základním kamenům týmu.
7. Petr Dvořák 3,5/6 58%, Petr se vracel do týmu po třech letech šachového "flákání". A jeho nerozehranost byla na něm vidět. Před sezonou jsem počítal, že odehraje také víc než šest zápasů.
8. Jan Bártek 3,5/4 87%, Honzu jsme přemluvili na poslední chvíli. Slíbil odehrát domácí zápasy. Když nastoupil, tak byl jistotou, kterou mladý tým potřeboval.
9. Jan Netušil 7/11 64%, Honza jako jediný odehrál všechny zápasy a pro družstvo byl nepostradatelný. Určitě další hráč bez něhož, by úspěch nebyl možný. Doufejme, že naváže na výkonnostní růst v další sezoně.
10. Vladimír Opluštil 7/7 100%, měl jsem celou sezonu slabé soupeře, takže můj výsledek je zkreslený. Navíc výkony zejména ze začátku sezony, nebyly na patřičné úrovni.
11. Aneta Tomečková  4/5  80%, Aneta  odehrála jen polovinu zápasů, přesto podávala výborné výkony, které ji umožnily i nastoupit za naše Áčko ve 2. lize. Důležitá byla také její funkce zástupce kapitána, kterou zvládla na jedničku.
12. Michal Scheichenost 1,5/4 37%, Míša dostal šanci v krajské soutěži. Rozkoukával se a posbíral řadu zkušeností. Až se zbaví přílišného respektu ze soupeřů, tak bude patřit mezi opory.
13. David Opluštil 4,5/6 75%, David ve své premiérové sezoně uspěl, i když jeho jediná porážka byla naprosto zbytečná a v podstatě rozhodla o tom, že jsme soutěž nevyhráli. Na druhou stranu je třeba zdůraznit, že ve svých 11 letech byl nejmladším hráčem v celé soutěži.
14. Filip Zavadil 0/1  0%, Filip byl do týmu povolán pouze jednou a měl to těžké. Také byl úplným nováčkem v této soutěži. Jeho chvíle teprve přijde v následujících letech.
Nástup mladých byl tentokrát razantní. Když si vezmeme základní sestavu podle nejvíce odehraných zápasů, tak by to vypadalo takhle: Palášek (16 let), Rakušan (13), Daněk, Ryšavý (18), P. Dvořák (23), Netušil (15), V. Opluštil  a D. Opluštil (11). Pak jsou pravdivá Liborova slova, že my dva jsme jen řidiči a ostatní jsou hráči. O to potěšitelnější je to, že se povedlo skončit na 2. místě s papírově slabším týmem než loni. Pro další sezonu tak není potřeba dělat velké změny v sestavě Béčka, jen vhodně doplnit.

opl

Žádné komentáře:

Okomentovat