sobota 1. prosince 2012

GP Kroměříž

Dnes si svou premiéru odbyl další ročník Grand Prix Zlínského kraje. Poprvé se turnaj konal v areálu SVČ Šipka v Kroměříži. Celkem se zde sjelo 88 dětí z 15 oddílů, které soutěžily ve třech věkových kategoriích. Pořádající oddíl ale navíc vyhlašuje ještě kategorii do 8 let, takže se hrálo o další sadu medailí. Postoupky celkem reprezentovalo 15 hráčů a navíc zde hrálo 5 dětí z kroužku na Šipce.
Hrálo se klasicky švýcarským systémem na 7 kol, tempem 2 x 20 minut na partii.

Nejvíce zástupců jsme měli v kategorii do 10 let. Zde se hned několik našich hráčů pohybovalo na předních šachovnicích a mělo reálné šance na některou z medailí. Největších želízkem v ohni byl Pavel Opluštil. Ten zaváhal pouze jednou, když podlehl nejlepší dívce  turnaje Viktorce Všetulové. Ostatní své konkurenty sice porazil, ale nakonec mu to stačilo pouze na stříbrnou příčku za vítězným Hanušem Suchánkem. I tak je to velmi pěkný úspěch. Druhým nejlepším hráčem našeho oddílu byl nečekaně Lukáš Vaňhara, který obsadil celkově  krásné 7. místo. Zaslouženě si pak převzal zlatou medaili v kategorii do 8 let, před favorizovanými bratry Řezníčkovými.  Na místě osmém pak skončil Tadeáš Šruc. Ten se ale o lepší výsledek připravil prohrou v posledním kole, když si nechal dát šustrmat. Příjemně překvapil ve své premiéře David Ondráček, který skončil na 10. místě. O příčku níž pak skončil Libor Baštinec, což také nelze brát jako neúspěch. Velmi pěkně hrál také 16. Dominik Večeřa, který remízou v posledním kole přišel o medaili v kategorii do 8 let. Jedinému, kterému se příliš nedařilo, byl Mauro Salvadori. Ten skončil s jedním bodem na  28. místě.
V kategorii dívek vybojovala pohár a  stříbrnou medaili  Zdenka Jordová, když nestačila pouze na bezkonkurenční Všetulovou ze Starého Města.
V kategorii do 12 let jsme měli pět reprezentantů. V kategorii chlapců se dokázal podle očekávání prosadit David Opluštil. Ten zvítězil s 6,5 body před smečkou tří hráčů z Hošťálkové. Další naši hráči se spíše aklimatizovali po přechodu do starší kategorie. Theo Fekar skončil těsně za bodovanou patnáctkou. Méně se dařilo Ivo Řezníčkovi, který skončil na 21. místě. V kategorii dívek jsme měli dvojnásobné zastoupení. Obě dívky měly ambice na nějakou medaili. Nakonec byla úspěšnější Petra Večerková, která si odvezla bronz a brambora tentokrát zbyla na Lucii Vaňharovou.
V nejstarší kategorii do 14 let nás reprezentovala pouze dvojice Miroslav Rakušan a Jan Polišenský. Oba se pohybovali na špičce startovního pole. Mirek vyhrál prvních šest kol, takže ani porážka v posledním kole neohrozila jeho první místo. Honza se bohužel opět nevyvaroval výkyvům jeho výkonnosti a nakonec skončil těsně za medailí na slušném 5. místě.
Celkový zisk 3 zlatých, dvou stříbrných a jedné bronzové medaile, je velmi pěkný. A tak jsme opět zaslouženě zvítězili v kategorii družstev, skoro s 30 bodovým náskokem před Starým Městem.
opl

Žádné komentáře:

Okomentovat