pondělí 17. září 2012

MČR v rapid šachu v Klatovech

O uplynulém víkendu proběhlo v Klatovech Mistrovství České republiky v rapid šachu žáků do 14 let. Na tento turnaj vyrazila naše sedmičlenná výprava již v pátek, abychom 400 km trasu v pohodě zvládli. Do Klatov jsme jeli již potřetí během posledních třech let. Skvělé prostředí v místním kulturáku, dokonalá organizace + krásné historické centrum. To vše opět Klatovy nabídly.
Na mistrovství se nominovala hned čtveřice našich hráčů. Pátý přišel o účast na poslední chvíli. Jednalo se o Pavla Opluštila. Ten si tak zahrál, místo turnaje do 10 let, Open turnaj  s podstatně staršími protihráči. A byl to právě Pavlík, který se postaral o největší překvapení. Své soupeře těžce potrápil a dokázal i vyhrávat. Celkově získal 4,5 bodu a obsadil nečekané 16. místo z 24 účastníků.
V mistrovské kategorii chlapců do 12 let jsme měli hned dvojnásobné zastoupení. David Opluštil nastoupil v 1. kole proti prvnímu nasazenému Wagnerovi. Partie se rozhodovala až v posledních vteřinách a bohužel k překvapení nedošlo. Po slibném úvodu se Davidovi nepodařilo navázat na výkon z 1. kola a tak i po třetím kole na jeho kontě svítila nula. Z dalších šesti kol se mu podařilo získat 4 body a aspoň trochu si napravit reputaci a obsadit 30. místo. Filip Zavadil hrál bezstarostné šachy a turnaj si dost užíval. Bohužel střídal lepší okamžiky se slabšími.  Nakonec vybojoval 3,5 bodu a obsadil 36. místo.
V kategorii chlapců do 14 let nás reprezentoval Miroslav Rakušan. Mirda předváděl velmi pěkné šachy. Po pátém kole figuroval na předních příčkách se 3 body. Bohužel z posledních 4 kol vydoloval jen dvě remízy. Celkově tak v nabité kategorii obsadil 28. místo.
Největšího úspěchu tak dosáhla v kategorii dívek do 14 let Julie Šimčáková. Ta vybojovala celkem 5 bodů a obsadila 9. místo. Rozloučila se tak nadmíru úspěšně s touto věkovou kategorií.
Na závěr lze říct, že všichni hráči bojovali na hranici svých možností a již samotná účast na mistrovství je velký úspěch.

-opl-

Žádné komentáře:

Okomentovat